Beruházások

Új sporttelep

01 02
01 02
01

Beruházások látványtervei

01
02
A belvárosi sétálóutca nyugat felől. Balra a római katolikus templom, jobbra – barnával jelölve – az új polgármesteri hivatal tervezett épülete.
A jelenlegi Belvárosi út északkelet felől, amelyre átterelnék a 27. számú főút forgalmát. Jobbra a római katolikus templom, balra a jelenleg üresen álló telkeken megépítendő házak.
03
05
A sétálóutcának a tervezett polgármesteri hivatal előtti szakasza.
A kastélyhoz vezető sétány, amely a jelenlegi Bódva-holtágon át vezető hídon közelíthető meg.
06
07
A kastély épülete előtti park északkeleti irányból, a Március 15. emlékpark felől nézve. Az előtérben a városon átfutó 27. számú főút egy szakasza.
A kastélyhoz vezető sétány.
08
09
Belvárosi részlet az István király útja felől. (Valószínűleg, de nem annyira sokatmondó kép.)
Új lakóépület-sor a Bódvának a kastélyt körülölelő, jelenleg holtága mentén az István király útjáról bekötő szakasz felől nézve.
10
11
A református templom és a könyvtár között az István király útjáról nyitandó utca, amelyen át közvetlenül lehetne eljutnia kastélyhoz.
Belvárosi sétálóutca, háttérben a polgármesteri hivatal tervezett épületével.
14
15
A belváros észak felől. Előtérben a 27. számú főút új szakasza mellé tervezett épületsor, mögötte vele párhuzamosan a tervezett sétálóutca. A háttérben középen az István király útja, balra tőle a kastély és a park.
A belváros kelet felől. Balra az előtérben a kastély és az előtte lévő park. Mögötte a jelenlegi Bódva-holtág mentén építendő házak barnával jelölve. Jobbra jól látható a 27. számú főút belvárost elkerülő szakasza. Balra tőle a megépítendő tömbök és a tervezett polgármesteri hivatal között sétálóutca húzódna.
16
17
A belváros észak felől balra és középen már meglévő és tervezett épületekkel, jobbra a kastéllyal és parkjával.
A belváros délkeleti irányból. Előtérben a korabeli leírások és kertészeti kutatások alapján helyreállítandó kastélypark, amelyet körülölelne a Bódva jelenleg holtága. Balra a látogatókat kiszolgáló épület.
18
A belváros látképe délkelet felől. Balra a kastély épülettömbjének egy darabja az előtte lévő parkkal. Jobbra a belvárost elkerülő útszakasz, amellyel párhuzamosan a 27. számú főút jelenlegi szakaszát sétálóutcává alakítanák át. Barnával a megépítendő házakat jelölték.