Kedvezményes nyílt hétvége az Edelényi Tanuszodában

Március 24-én, szombaton és 25-én, vasárnap egész nap kedvezményes árakkal vár minden kedves látogatót a Nemzeti Sportközpontok az Edelényi Tanuszodában.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megépült kétmedencés tanuszoda ünnepélyes átadását 2017. december 19-én tartották. A sikeres próbaüzemet követően az új létesítmény a hétvégén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A Program és az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok célja, hogy biztosítsa az iskolások számára a mindennapos úszásoktatás infrastrukturális feltételeit.

Az Edelényi Tanuszoda funkciójában és építészetileg is kiegészíti a közvetlen közelében elhelyezkedő Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolát. A beruházás tervezésekor külön figyelmet fordítottak arra, hogy a létesítmény az iskolával szerves egységet alkosson, ugyanakkor önálló bejárata biztosítsa a független működés feltételeit. Az Edelényi Városi Önkormányzat az uszoda környezetének és parkolójának kiépítésével járult hozzá a fejlesztéshez.

Az új létesítmény alkalmas az iskolai és óvodai keretek között szervezett úszásoktatásra, oktatási időn kívül pedig a település polgárai számára is hozzáférhető. A Makovecz Imre tanítványai által tervezett, a környezetbe illeszkedő tanuszoda hiánypótló feladatot lát el: az új komplexum 5000 iskolás, valamint óvodás számára nyújt majd úszáslehetőséget, biztosítva az úszásoktatásban való részvételt a hátrányos helyzetű gyermekek számára.

Reggeltől délutánig az oktatást szolgálja a komplexum, délutántól estig viszont a nagyközönség, a helyi és környékbeli lakosság sportolási igényét szolgálja majd ki.

A nyitva tartás hétfőtől péntekig 8.00 órától 20.00 óráig tart, de érdemes figyelembe venni, hogy a lakosság részére 16.00 órától 20.00 óráig lesz látogatható a létesítmény, ugyanis 8.00 órától 16.00 óráig az iskolás csoportok úszás oktatása zajlik.

Szombaton és vasárnap 8.00 órától 18.00 óráig mindenki használhatja az uszodát, amellett, hogy ilyenkor is zajlik majd oktatás a medencékben.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a megnyitó hétvégére. A kedvezményes hétvége alkalmával rendezett vízi vetélkedő győztesei díjazásban részesülnek, a Lemaradás Sportegyesület és a Magyar Vízilabda Szövetség felajánlásaiból.

A kedvezményes nyílt hétvége részletes programjáról itt olvashat bővebben.