Kultúra és közösség

Kulturális élet

Edelény kulturális életét intézményi szinten a Hadobás Pál Művelődési Központ, Könyvtár és Közérdekű Muzeális Kiállítóhely szervezi.

Az általuk szervezett programok egyik része állandóan visszatérő rendezvények, a többiről a havonta megjelenő Edelényi Műsor című kiadványukban tájékoztatják az érdeklődőket. Az intézmény égisze alatt több öntevékeny csoport működik, de az óvodák és az iskolák körei is gazdagítják a város közművelődését.

Évről évre egyre többeket vonz a könyvtár is különböző szolgáltatásaival (kölcsönzés, olvasóterem, internet) és programjaival.

Tevékenységük harmadik elemét a hagyományápolás jelenti. Ezt a helyi néprajzi értékeket gyűjtő, őrző és bemutató Borsodi Tájház végzi, amely helyet ad a szomszédban álló földvár feltárása során előkerült leleleteknek is.

A közművelődésben hivatásszerűen és öntevékenyen ténykedők közül minden évben egynek-egynek a munkáját serleggel, oklevéllel és pénzjutalommal ismeri el az önkormányzat a Magyar Kultúra Napján.

További linkek:

Miskolci Nemzeti Színház
A színház weboldala nemcsak műsor- és jegyinformációkkal szolgál, hanem lehetőséget nyújt a virtuális kalandozásra a színházban, sőt, írhat a vendégkönyvbe, vagy megbeszélheti élményeit más nézőkkel a fórumban.

Miskolci Egyetem
Az egyetem honlapjáról mind a hét kar saját weblapját elérhetjük, de még az egyes tanszékek és intézetek is külön oldalakon mutatkoznak be.
Aggteleki Nemzeti Park
Részletes információk olvashatók az Aggteleki Nemzeti Parkról: megismerhető pl. a megalakulás története, és naprakész hírek találhatók az oldalon. A természeti értékeket fotógaléria mutatja be.

Művelődési központ és Könyvtár  (Edelényi Városi Könyvtár – Facebook)

Tájház

Egyházak

Római Katolikus

Jézus Szíve templom
Cím: 3780 Edelény, Antal Gy. út 11.

Jézus Szíve templom Római Katolikus Plébánia
Cím: 3780 Edelény, Antal Gy. út 11. elérhető
Tel: 06-48/341-332

Finkei templom
Cím: 3780 Edelény, Árpád utca

Görög Katolikus

Szent Kereszt Görög Katolikus templom
Cím: 3780 Edelény, Újtemplom út 2-4.

Szent Kereszt Görög Katolikus templom Parókia
Cím: 3780 Edelény, Újtemplom út 2-4.

Református

Református templom Parókia
Cím: 3780 Edelény, István király u. 38.

Borsodi református templom
Cím: 3780 Edelény, Bors vezér út 1.

Borsodi református templom Parókia
Cím: 3780 Edelény
Borsodi út 133.

Finkei templom
Cím: 3780 Edelény, Árpád út

 

Civil szervezetek

banner