ROMACT Program

Az Európai Bizottság és az Európa Tanács által finanszírozott ROMACT Program a roma lakosság életkörülményein változtatni akaró önkormányzatoknak illetve térségi együttműködéseknek szakmai és pénzügyi segítséget nyújt ahhoz, hogy a 2014-20 közötti időszak EU forrásait hatékonyan tudják felhasználni a mélyszegénység legnagyobb gondjainak megoldásához. 

A program mintegy 20 hónapos időszakban nyújt támogatást a helyi önkormányzatoknak illetve térségi együttműködéseknek. Biztosítja azokat a forrásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy helyi, illetve szükség esetén külső szakemberek segítségével a település-térség felkészülhessen pályázatokra, helyi projektek későbbi megvalósítására az adott témakörben.

Forrást és szakembert bocsát rendelkezésre ahhoz is, hogy a célcsoport tagjait is fel lehessen készíteni a később megvalósuló projektekre, azok hatékonysága, elfogadottsága érdekében. Illetve ahol, és ahogyan helyben szükséges, tréningek illetve a helyzetfeltáró munka költségeit is biztosítja.

A ROMACT program folyamatosan konzultálva és tájékoztatva a kormányzati döntéshozókat segíteni kíván a helyiek és a döntéshozók partnerségeinek kialakításában is, illetve lehetőséget ad nemzetközi együttműködésekre is.

A ROMACT programról több információ itt olvasható: http://www.coe-romact.org/

A programot bemutató videó itt nézhető meg:

 

romact          eu_1        ec_1