Szennyvíztisztító telep és a belterületi átemelők rekonstrukciós munkálatok

Tisztelt Lakosság!

Városukban Edelény Önkormányzata megbízásából a KEHOP-2.2.2-15-2015-00042 projekt keretein belül, a szükséges előkészítő munkákat követően július végén megkezdődtek a szennyvíztisztító telep és a belterületi átemelők rekonstrukciós munkái.

2020 decemberéig a beruházás során, a szennyvíztisztító telep kapacitása korszerűbb technológia bevezetése mellett, 1242 m3/d kapacitásra bővül. Elkészül a belterületi átemelők irányítástechnikai fejlesztése, öt átemelő műtárgyainak és gépészeti rekonstrukciója is megtörténik.

A munkát a Penta Kft. (2100. Gödöllő Kenyérgyári út 1/e) végzi. Az edelényi Iroda elérhetősége: 3780 Edelény Borsodi út 4., ahol munkaidőben várják a beruházással kapcsolatos észrevételeiket.

A munkavégzés az Érv Zrt. jelenleg is lehatárolt üzemi területén belül történik, az anyagszállítási és felvonulási tevékenységgel kapcsolatos lokális rövid idejű forgalomlezáráson kívül forgalomkorlátozásra előre láthatólag nem kerül sor. Az átemelők korszerűsítse során, 4 helyen új energiabetáplálás kiépítésére kerül sor. Amennyiben ezzel kapcsolatban forgalomkorlátozásra kerül sor úgy az érintett terület lakosságát külön értesítjük.

Poór János
projektvezető
Penta Kft.